NAGROBNIKI

Nagrobnik je zame celostno umetniško delo. Je most med večnostjo, kjer bivajo naši pokojni, in nami. Vedno me je fasciniralo, kako lahko v kiparstvu, ki je umetnost udejanjanja v materialu in je v nekem smislu skrajno materialna umetnost (ali pa vsaj veliko bolj kot glasba ali poezija), zaobjamem celoten spekter, od najfinejših duhovnih razsežnosti, pa vse do popolne prizemljitve v prostoru in času.

V veliko podporo pri ustvarjanju tega mostu mi je znanje iz duhovnosti in celostnega pogleda na življenje in Zemljo, ki sem ga pridobivala skozi leta, najbolj pa je name vplivala geomantija, torej učenje Marka Pogačnika.

Zakaj bi se odločili za izdelavo nagrobnika pri AUMEA Art?

  • Izraziti edinstvenost in značaj umrle osebe ali družine, ki ji je posvečen nagrobnik,
  • vklesati v večnost naš odnos, našo ljubezen do pokojnega,
  • ustvariti most med svetom tukaj in svetom onkraj,
  • imeti trajen in lep spomenik za svoje ljubljene.

Kiparka, ki ustvarim nagrobnik, prinašam dodano vrednost na več načinov:

_ Moj pristop do oblikovanja nagrobnikov drugačen od običajnega. Pri meni ne boste našli tipsko oblikovanih nagrobnikov, ki so enaki, kot pri sosedih ali na drugem pokopališču.

_ Umetniški pristop, podprt z duhovnim znanjem, pripomore k ustvarjanju čudovitih spomenikov, ki odražajo edinstvenost umrle osebe oz. družine, kateri je nagrobnik namenjen. Tako nastane trajni spomenik, ki časti dediščino in prispeva k lepoti pokopališča.

_ Z naročnikom sodelujem pri oblikovanju nagrobnika, ga poslušam, strmim k upoštevanju njegovih individualnih želja in potreb, še posebej pa poskušam začutiti energijo pogojnega in ustvariti nagrobnik, ki je oseben in unikaten.

Moji nagrobniki izražajo odnos do preminulega in so sidro spominov nanj.

_ Pri izvedbi sodelujem s preverjenimi podizvajalci, kar zagotavlja kakovostne materiale in strokovno izvedbo, kar je garancija za trajen in vzdržljiv izdelek, ki ohranja svojo vrednost in pomen skozi čas.

Nekateri se odločajo za oblikovanje nagrobnikov že v času svojega življenja, ko urejajo svojo dediščino. Z veseljem sem na voljo tudi pri takem pristopu k oblikovanju nagrobnikov saj dedičem bistveno olajša odločitve in proces žalovanja, predvsem pa izloči spore v družini po smrti.

Pomembno je, ker nagrobnik ni le fizični spomenik, ampak ima tudi globlji pomen in čustveno vrednost za družino in prijatelje umrlih osebe. Pripomore k ohranjanju spomina na preminule.

Občuten in unikaten nagrobnik je, kot bi postlali z ljubeznijo in skrbnostjo preminuli osebi, da lahko počiva v miru in lepoti.