AUMEA po meri

AUMEA po meri v kiparstvu, pohištvu in umetnosti predstavlja edinstveno in personalizirano izkušnjo za vas ter tudi meni omogoča, da izrazim svojo kreativnost na poseben način.

Umetniki ustvarjamo unikatne skulpture in umetnine, ki odražajo našo individualno umetniško vizijo. Ko se moja ustvarjalnost združi z vašimi željami in potrebami v izdelkih po meri, pa praviloma nastane nekaj edinstvenega.

Najlažja in najbolj smiselna pot do avtorskega izdelka po meri je idejni projekt. To velja predvsem za izdelke velikega formata, kot so spomeniki, paviljoni, nagrobniki, vrtne ureditve in podobno.

IDEJNI PROJEKTI

Večina potencialnih naročnikov se boji s čim jih bo umetnik (prijetno ali) neprijetno presenetil, kolikšen bo strošek izvedbe in kako se bodo na umetnino odzvali ljudje. Na srečo vse tri zadrege zlahka odpravimo z idejnim projektom.

Ob naročilu idejnega projekta za sodobno komunikativno skulpturo ali drugo vrsto umetniškega dela dobite:
– maketo, ki poda zavezujočo vizualno podobo predlagane skulpture ali skupine skulptur,
– finančno ovrednotenje izvedbe projekta,
– vsebinsko utemeljitev, ki je lahko izhodišče za kasnejše oblikovanje zgodbe,
– časovnico, ki je potrebna za morebitno izvedbo projekta.

Idejni projekt tako zagotavlja varnost in zadovoljstvo naročnika, saj se le ta šele po predstavitvi idejnega projekta odloči, ali bo dejansko naročil postavitev umetniškega dela ali ne.

Tukaj je nekaj primerov idejnih projektov, ki sem jih izvedla za naročnike:

 • Spomenik osamosvojitve v Brežicah (sodelovanje z Nino Čebela)
 • Križev pot v Cirkulanah (sodelovanje z Nino Čebela)
 • Spomenik Mikiju Mustru: Zvitorepec, Trdonja in Lakotnik
 • Ipavci zaljubljenci v Šentjurju (sodelovanje z Nino Čebela)
 • Miza za žaro v Odrancih
 • Kip Juriju Krajgerju v Postojni (Hrašče)
 • Fontana Šarić Henn v Radencih
 • Fontana v Sodražici
 • Spomenik miru pred hotelom Evropa na Bledu (sodelovanje z Matijo Lenaršičem)
 • Prostor za raztros pepela Žalujoča v Tišini (sodelovanje z Nino Čebela)
 • Spomenik Franc in Tonetu Kralju v Dobrepolju
 • Spomenik Zvon za mir v Biogradu na Moru

MODELIRANJE PO NAROČILU

Če pa ima naročnik zelo jasno vizijo, kakšno skulpturo si želi in išče le nekoga, ki bi znal ta izdelek zmodelirati, je zanj prava storitev modeliranje po naročilu.

Tukaj je nekaj primerov takega sodelovanja.

Na željo strank sem zmodelirala Justicijo, Martina Krpana, Hulka, Angela in nekatere druge skulpture. Te skulpture so naročniki nato podarili kot posebna darila svojim poslovnim partnerjem, prijateljem ali pa so obogatile njihov osebni prostor.

Zelo zanimiv primer takega sodelovanja je nastajanje predloga za natečaj Nogometne zveze Slovenije za Pokal Slovenije, ki si ga je naročnik zamislil do potankosti, prišel k meni z risbami, na podlagi katerih sem nato zmodelirala predlogo za odlivanje v bron. Naročnik je na natečaju zmagal in pokal se uporablja kot prehodni pokal Nogometne zveze. Narejena je bila še nekoliko spremenjena verzija pokala za ženski nogomet, ki je prav tako v uporabi kot prehodni pokal.